Saturday, July 2, 2011

Blogger blog belog blogging.

Kite menyampah tengok blog orang yang penuh dengan grammatical error, lepas tu lagi nak bajet gempak. Bile stalk lebih sikit, baru tau, baru umo 18 taun senanye, pastu nak bajet kewl letak gambar Avril Lavigne kat side bar, caption sikit punye - People I admirer the most. Damn salah eja tau takk?
Random screenshot
Kite menyampah tengok blog orang yang tak habis3 nak emo, ayat nak dark and broken je. Hey kalau sume orang boleh bentang masalah masing3 atas dance floor and tengok orang lain punye masalah, gerenti korang akan lari kutip masalah korang sendiri sebab taknak terlibat dengan masalah org lain yang lagi dasyat. Belajar bersyukur, please?

Kite menyampah tengok blog orang yang title, banner, sidebar pictures, sume3 lah, gambar boboyfren gegurlfren sekalian. Tapi jarang lah kan nak letak gambar gegurlfren sebab yang buat bende3 macam ni besenye memang gegurl. So gambar boboyfren lah jadi tatapan youolls.

Kite menyampah tengok blog yang gila follower. Macam mane kite tau? Sebab pageview sikit je, tapi follower bersepah. Pastu boleh pulak, "I follow blog you, you follow blog I tau tau tauuu". Hello, setakat nak exchange following mollowing blog baik takpayah. 

Kite menyampah tengok blog yang entry syok sendiri. Macam HI YOUOLLLSS! Sorry lah dah lame tak menaip kat sini, busy sikit latelyyy. Mesti youolls rindu I kan kan kannnn? Hihiks. Damn, tak nampak macam ade orang pun kat situ. Sape youolls yang rindu you sangat tuu? 

Kite menyampah tengok blog yang letak lagu takleh pause kat blog. Dah la takleh pause, lagu plak Selena Gomez - Who Says. WADDEEE..??? Lagu tu tak sesuai untuk pendengaran orang yg tengah membace, tau takk?? And teori mengatekan kalau reader tgh dengar lagu sendiri while blog-hopping, konfem die akan tutup blog yg ade lagu takleh pause. Heh amek kau.

Kite menyampah tengok blog yang penuh ngan gambar sendiri self-taken pictures. Pastu kat tempat same, background McDonalds takhabis3. Ye, kite tau awak comel, tapi tak perlu lah nak post gambar same rotate 5 degree je beza. Tak memberi ape3 pertambahan kecomelan pun lah.

Lastly, kite tau, bende ni penah jadi isu dulu. Penggunaan itEW, manEW, jEW, aQu, dan yang sewaktu dengannye. Hey sume orang pun menyampah la. Argh, geli geli!



Takk, kite bukan nak discourage orang daripada tulis bahase omputeh, speaking. Tapi belajar lah. Ini kalau tulis sesedap rase sesuke hati menonong je, memang takkan improve lah English tu. Alasan tulis blog in English sebab nak improve grammar, vocab. Tapi kite tengok dari tahun 2009 sampai 2011 same je? Grammatical error itu lah yang asyik duk ulang3. Lepas tu improve celah mane? Lagi satu, kalau malas sangat nak bukak dictionary, ape function grammar/spelling checker dalam Words kat PC tuh? And kalau boleh blog gune tenet, ape salahnye Google tengok struktur ayat tu betul ke tak. Kate belajaaaa.

Petang3 Sabtu membebel pasal blog orang. Gile takde life.

4 comments:

Leng Chai said...

ahahhaha ko mesti marah bile orang camwhore angle ubah ckit je.. gaya same.. orang yang mengkomen xnak tolong sound ke grammar salah tu

sasquatch said...
This comment has been removed by the author.
petite girl said...

haha. lawak la you babe.

jemz said...

part grammar tu mcm terasa,