Monday, December 13, 2010

Like this. Be a follower. Tweet this. Reblog if you like this. What's on your mind now?


Semalam ada orang cakap saya kera sumbang. Sombong. Dah la susah nak tegur orang, lepas tu Skype asyik invi je. Memang anti-social habis ah. Lepas tu saya geram. Mana ada saya anti-social. Saya memang macam ni. Saya online boleh cakap almost every night malam sampai pagi. Internet pulak bukan stable memanjang. Kadang3 buat hal gedik mengada3 macam lagu Fynn Jamal tu. Lepas tu kalau saya biar Available, confirm sah3 asyik pop in pop out kat screen laptop orang. Nanti orang siap boleh cakap - Hai Bella, kau sorang je ada Skype? Tak pun kalau dalam versi saya, ayat tu akan jadi camni - Rajin pulak aku nak tayang status online Skype kat orang. Walhal nak tegur jangan harap. Mana ada saya sombong. Serius tak. Saya cuma nerd. Dan sedikit noob. Serta agak geek. Saya tak pernah malu nak mengaku saya noob. Dan kadang3 agak lampi (penggunaan perkataan KADANG3 menunjukkan penulis dalam denial)
So saya cakap kat orang tu, saya nak buktikan yang saya tak sombong. Saya baik je. Suka senyum, perasan comel. Okay iklan. Tapi saya jumpa ni tadi masa tengah random Googling. Untuk menunjukkan ke-geek-an saya.



1. “1f u c4n r34d th1s u r34lly n33d t0 g37 l41d”  – spotted on a tee shirt
2. Microsoft: “You’ve got questions. We’ve got dancing paperclips.”  – Unknown
3. “My pokemon brings all the nerds to the yard, and they’re like you wanna trade cards? Darn right, I wanna trade cards, I’ll trade this but not my charizard.”  – Unknown
4. “There are 10 types of people in the world: those who understand binary, and those who don’t.”  – Unknown
5. “If at first you don’t succeed; call it version 1.0.”  – spotted on a tee shirt
6. “I’m not anti-social; I’m just not user friendly.”  – spotted on a tee shirt
7. “When Life Gives You Questions, Google has Answers.”  – AJ Carpio
8. “Programming today is a race between software engineers striving to build bigger and better idiot-proof programs, and the Universe trying to produce bigger and better idiots. So far, the Universe is winning.”  – Unknown
9. “The glass is neither half-full nor half-empty: it’s twice as big as it needs to be.”  – Unknown
10. “I would love to change the world, but they won’t give me the source code.”   – Unknown
And here is the ultimate one:
“A computer lets you make more mistakes faster than any invention in human history – with the possible exceptions of handguns and tequila.” - Unknown



Bella Nombor 6. Tapi sedang cuba untuk meng-improvise-kan diri. Jadi sila jangan bosan kalau asyik nampak Bella online Skype 24 jam okay.










Tengok, even social network sites and operator pun cakap macam ni.
Yang takfaham boleh duduk diam3 kat corner sambil angkat kening macam Damon Salvatore.


Ps. Yang dah kat overseas tu jangan buat3 lupa plak U-Mobile itu apa okay.


Pps. Saya taktau nak guna Tumblr atau Tweeter untuk T. Tapi sebab saya lagi suka Tumblr (yang sangat awesome tu) so saya pilih Tumblr. Tapi saya upload jugak gambar Twitter untuk Twitterama sekalian. Fowever Awone. Nah amik ha.

Thooo Thweeeet




Ppps. Perasan tak social network site yang famous semua guna warna biru. Hurm kesan psikologi mungkin.


Pppps. Wah banyak gila Pppppppppppps HAHAH sengal okaybye.

No comments: