Monday, February 14, 2011

Fasting period to feed the eyes.

Soalan frekuensi: Kau kerja bagai, apa kau dapat ek Bella? (okay, 'ek' tu aku tambah)

Selain kepenatan tahap maksima yang tak dapat nak digambarkan dengan kata3, serta maki hamun customer tak kurang juga daripada bos3 atasan mahupun bawahan yang perasan sebagai golongan atasan, Bella telah berjaya membuatkan diri sendiri puasa (makan pasir pun boleh) sehingga akhir Februari dengan memiliki ini.

Ye. Inilah. Canon EOS 550D. Mahu tahu lebih lanjut? Sila Google, jangan malas3.

For now, I'm not ashamed to admit that I currently own an overpriced camera, not a DSLR, for I don't know how to navigate that thing yet. Godek3 sana, godek3 sini, sampai tertidur baca Manual Guide tu. Full Auto mode pun gambar dah lawa tak ingat, lagi kena godek3 ka?

Tapi tak boleh, hati mahu tabah, semangat mahu kuat, beli pakai duit sendiri tu, takkan beli DSLR lepas tu guna Full Auto kot, tak masyuk la bro. So azam tahun baru Cina harus pandai mengemudikan Encik Canon 550D sebelum berangkat September nanti, InsyaAllah. Mau cakap dia suka tengok blog yang penuh dengan gambar3 travelling, so ini pun sedikit sebanyak tribute untuk Mau jugak lah. (walhal gambar celah3 bilik je, tak start travel pun lagi)


Sebab snapshots lawa sangat, gambar Encik 550D pun camwhore jugak. Dah tak sudi guna Panasonic Lumix you. Apatah lagi Samsung Star 3.2 MP tu. Boleh main jauh3. 





I was honestly mesmerized by this shot. See the details inside the ring? OMG. (sila abaikan karat3 cincin itu) 




One of my favourite corner of the bedroom. 




Dan inilah. Masih :')



Janji Di-ana-ri sendiri: Cuba untuk tidak meng-camwhore self potrait dengan DSLR!

4 comments:

Leng Chai said...

huiyo bella travel keliling bedroom!!!! hahahaha

thanx bella hahaha amek gamba lawo2. jangan gune sebulan pastu tros da x gune da nnti...^^

Leng Chai said...

since ko xde fb aku cakap kat blog ko sebab skype ko susah nak tgk ko on9.
tlg on9 skype bella... ade bnde nak mintak tlong important.... plzz

a h u y y said...

haha. habislah nih nanti penuh ngan camwhore.

sasquatch said...

aku nak gambar please.
and jangan jadi hipster sangat.
:)