Sunday, June 19, 2011

Why I think bros are cool.

"Let me tell you this: if you meet a loner, no matter what they tell you, it's not because they enjoy solitude. It's because they have tried to blend into the world before, and people continue to disappoint them." 

Reminds me of a friend's remark about me. (yes, a bro he is)

"Aku kagum dengan kau sebab kau boleh defend diri sendiri, kau tak perlukan orang lain untuk back up diri sendiri. And kau antara perempuan paling independent yang pernah aku jumpa."

Bukan nak riak, tapi berapa ramai perempuan boleh recognize benda macam ni dalam diri perempuan lain. We, girls, tend to notice on physical things - pergh baju Zara, tudung bungkus Hana Tajima ahem, heels 8 inci hebat gila jalan tak jatuh you, and kulit, fuhhhh flawless! Paling3 pun, weh asal boyfriend dia handsome gilaaaaaa!

Duhh. I buat jugak okay. Cakap lagi perempuan.

Cuma ada ke perempuan yang cakap kat perempuan lain --- I admire your strength, despite everything that happened, you're still strong. Boyfriend kau dump kau untuk some other bitch, kau chill je, walaupun kat dalam memang dah koyak tahap moksha.

Usually perempuan akan cakap --- WHATTT? Perempuan macam tu pun ada orang nak ke? Bukannya lawa sangat pun, pakai Coach Wakaf Che Yeh je, lepas tu bajet kaya. BIAAATTTCHHHH! Alah, takpe, kau lagi cantik kot. Ramai lagi yang nak. Mamat tu yang buta, take taste langsung! JEEERRRKKKK.

(dalam usaha to make the dumped girl feel better)

Hoi mamat buta yang takde taste tu pernah jadi boyfriend aku okay! Kalau kau cakap dia takde taste, lepas tu aku ni kira macam produk ke-takde-taste-an dia lah ek? - Dalam hati je, sebab nak jaga hati KAWAN yang cuba menyedapkan hati tadi.  

Okay ayat dah bersepah.

Kan tak pasal3 girlfriend baru mamat tu jadi bitch. Well, lain lah kalau dia memang bitch kan, which applies to some people ehem. Tapi kalau dia sekadar girl next door yang perlukan perhatian seorang lelaki dan apparently lelaki itu yang sebenarnya memang tak guna berselingkuh kayu tiga, macam mana?

I'm not so sure on how guys see things when it comes to stuff like this. Mungkin sekadar --- Kesian kau, tapi takpelah, at least kau ada member.

Kelihatan tak begitu bersungguh3 untuk meyakinkan that things will be okay, but at least it's honest and (almost) true. By the way, you can't be sure that things WILL be okay, can you?



But you see, Allah tak ciptakan manusia sama. Kalau lelaki dengan perempuan cara berfikir, perangai semua sama, where's the fun of life?

Instead of talking shit about X to make Y feel good, why don't you acknowledge Y's strengths?



Tak perlu lah sampai menjatuhkan orang lain untuk menonjolkan ketidaksamaan jantina. Kot.

1 comment: