Tuesday, March 9, 2010

i feel stupid if i speak in malay. pukepuke.

izin laluan untuk menghancurkan bahasa ibunda, sy tengah kebingungan kebengongan buat IRP note malay (which sy takbace satu pun lagi novel3 uh), maka sy rase sgtlah tensi dan frust, apetah lagi selepas dikantoikan oleh cg azha kerane tidak membaca LAGAK WASANGKA langsung. busuk gila weh kantoi. sumpah taktipu.
sy tau entry bahasa ibunda sy kedengaran sangat bangang, tapi takmengapelah. sy tau anda3 sume masih akan tetap membacenye dan menscrolldown lagi window ini.






haa.
betul kan betul kannn???
hahah. perasan.






okay, nak start mengarut dah.
hari tu tengah syok3 perut kenyang suka hati lepas dinner ayam goreng, sy dengar makcik DS men-suweet3 sy.

macikDS: bella, oo bella. kamu ke sini kejap.
sayeAKAbella: kenape macik? macik mimpi sy pasal sy lagi ke? (apparently she told me she had a dream about me having a boyfriend twice already. SCARY)
macikDS: ape plak mimpi kamu. ni ha, nak cakap. macik tengok muke kamu macam syarifah amani lah.
sayeAKAbella: ...........??????????....................

(which leads us back to this)


same tak same takkk??? maaf la yek. gambar takeberape hot tapi cun macam takhengat ni diambil pada tahun 2007. baru abes form 5. tengah sukasuki huhahuha kat cherating ngan kawan3sepasukan, tetibe lak ternampak manusie ni. chun gilak weyh, seyes taktipu. dorang ade shooting sindarela time uh. maveles. chanteekk.

since gambar tahun 2007, then latar masyarakat dan masa gambar pun, of course lah 2007 an. wajah masih nerd. pakai spek (walal skarang stil pakai spek same), gambar pun 2MP je berkat samsung E900. (skarang pakai nokia 1110 sebab navigator E65 company phone da rosak, lagi kesian weh).

key point dye kat sini.. despite kegemukan ketembaman kebulatan kependekan (tssk tsskk) yg semakin mengganas sepanjang 2tahun lalu, sy masih kelihatan seperti beliau (sh amani). sy bangge. *clap clap* dalam erti kate lainnye, sy takde la gemuk sangat pun. HUMPH. (ditujukan khas buat adam dan ridhu dan aiman dan sume3 yg takhabishabis cakap sy GEMUK, terimakasih)


teringat plak first remark kawan3 jiran sebelah sy - nabilah && echuq - on our first day kat KolejMaraBerpuaka lepas kembara kolej dulu3. (sila rujuk post sy yg tah zaman abrahah bila entah).

"you look like sh amani" (zaman3 speaking jawa dulu, sbb excited masuk IB world school la katekannn. *pukepuke*


i miss those days.. T_T


ps. just read an email from queen's university of belfast - an invitation to malaysian offer holders reception at renaissance hotel this saturday. they actually do such thing even
BEFORE WE DECIDE TO ACCEPT THE OFFER?
COOL.

3 comments:

ayesyaazreena said...

aah la bella~~
nmpk cam sama...
:))

bella said...

nampak CAM same ke MEMANG same ceca??
;))))

ayesyaazreena said...

muwahahaa~~
okke...
mmg same actually~~~
kekekeke~~:):):)