Thursday, June 25, 2009

aduhai generasi 09/11



"sy taktawu cerita ni sepatotnya jd kelakar, atau mungkin memalukan, atau mungkin juga menyakitkan hati."

cikgu azha, malay a1, M08A







apparently ada junior3 kmbot yg baru daftar, rupa3nya tak dapat offer pon. dorang just register online kat website kmbot, dan lebih menakjubkan, diorang DATANG kmbot pada hari pendaftaran tanpa perasaan bersalah.



lepas cikgu tanya pada hari pendaftaran [ye.hari yg malang tu], barulah golongan ini dikesan kerana tidak mempunyai surat tawaran, dan tak ada penaja pon.



lawak? mungkin. memalukan pon ada. bak kata sherry, SANGAP nak masuk kmbot.



baru sekarang sy rasa bertuah kerana dapat masuk kmbot atas tajaan mara dan yang paling penting, mempunyai SURAT TAWARAN.











ps. patotla junior tahun ni macam tentera bergajah.............

Tuesday, June 23, 2009

kemalangan kemelandaan.


gambar sekadar hiasan. sayang SALONIKA.




hari ni mcm malang je. ye. sgt malang.


junior baru masuk. ramai gile. menyemak. sory la adik2, kedatangan anda semua tidaklahbegitudialu3kanolehakak [akak??TUAsgt]. kalau datang sikit3 takpe jugak. ini tak. macam nak buat tentera bergajah pon ade. dah la duduk floor bawah blok e. full KOT.
takgune. taksuka!

business ia hilang. lesap. splink!! [sound effect] mcm magic. chipsmore pom boleh. kejap ade, pastu dah takde. pc lrc gile. kalau kementerian kasik award untuk industri menternak virus paling berjaya, kompem LRC kolej mara banting boleh menang. sah.

esok prsentation ia bisnes, tp grup kitorg masih di awang3an.terbang. kesian dj. tapi sy sendiri tak boleh tolong. soryy:(

exam?humpph. mangkuk. [takpasal2]. cikgu, tolongla. sy nak 2 je lagi markah. lepas ni sy tak kacau hidup cikgu lagi dah. janji. sumpah malay bosan. sy takpandaibahasamelayu.

dan chemistry? tak payah cakap. frust. menonggeng. benci.



entry ni tak sepatotnya wujud sebab nurul nabilah sepatotnya sedang bertungkus lumus berhempas pulas menyiapkan [membuat kembali??] ia bsnes nya yang lesap ditelan virus. tapi takpe lah. nak jugakk.


tengah homesick sebab tadi tengok parents datang ramai2 bawak rombongan cik kiah.



and ohh. cikgu maths dan stats m08a telah bertukar [macam ben10, boleh tukar3]. maka bermulalah era homework maths yang tiada berkesudahan [juga tiada lagi movie review time maths]. kanak3 m08a sedang mengalami culture shock dan sedang berusaha untuk pulih.


malangnya, kedudukan kelas yang sangat jauh menuju puncak bangunan akademik baru tidak membantu, malah memburukkan lagi keadaan. [serius semput!]




selamat menghadapi ke-horor-an ib, junior. tahniah.
keputusan yang sangat bijak untuk datang kmBot.






ps.wahai manusia, jangan tag saya kat gambar3 yang tiada wajah sy di facebook.boleh takk?

Sunday, June 14, 2009

keep em to ursef. no one cares btw.


found this in someone's blog.

somehow i think it's true.

i hate people.
[tiru afif]

Saturday, June 13, 2009

fav word recently: bodoh.ye.sangat bodoh.

A story tells that two friends were walking through the desert. During some point of the journey they had an argument, and one friend slapped the other one in the face. The one who got slapped was hurt, but without saying anything, wrote in the sand: "TODAY MY BEST FRIEND SLAPPED ME IN THE FACE."

They kept on walking until they found an oasis, where they decided to take a bath. The one, who had been slapped, got stuck in the mire and started drowning, but the friend saved him. After the friend recovered from the near drowning, he wrote on a stone: "TODAY MY BEST FRIEND SAVED MY LIFE."

The friend who had slapped and saved his best friend asked him, "After I hurt you, you wrote in the sand and now, you write on a stone, why?"

The other friend replied: "When someone hurts us, we should write it down in sand where winds of forgiveness can erase it away. But, when someone does something good for us, we must engrave it in stone where no wind can ever erase it."

LEARN TO WRITE YOUR HURTS IN THE SAND, AND TO CARVE YOUR BENEFITS IN STONE.



should we write IB in the sand

or

carve it on a stone??


physically and mentally hurt by IB.

fcckkkkk.