Wednesday, May 27, 2009

polusi minda IB.


ini fantasi saya.
fantasi IB.
di mana
sem satu akan menjadi titik permulaan segalanya.
sem dua sy terus mengorak langkah.
dan
mara ke sem tiga.
akhirnya,
sem empat terus terbang
[tidak mencecah tanah spt dlm gambar] dengan jayanya.

akan tetapi.
nama lagi fantasi.
takkan jadi realiti.

-_-'


[real picture, real people]

Monday, May 25, 2009

impakMAKSIMAcutisemester2.

1. copy award di atas utk letak dalam blog anda
2. nyatakan 5 fakta menarik tentang pemberi award ini
3. 10 fakta atau hobi sendiri
4. 10 penerima award & describe dieorang

5 fakta yg takbegitumenariktapisayeMENARIKkanjugak pasal fara [yg sgt jeneres kasi award kat sy]
  1. fara suka tidur. lagi spesifik, tido kat surau an-nur blok e. lagi lagi spesifik, tido kat surau annur blok e malam exam fizik sem 2. layann.
  2. seperti kawannya yg meng-award-kan beliaw award ini, najat [tah sape2 tah.sori, sy xknal] fara juga sangat sengal.
  3. kawan2 yg nak stay up dgn fara kat surau time exam, jgn lupa set alarm, sebab fara kalau sedar lepas tetido kompem sah2 xkan kejot kawan beliaw dan dgn bangganya menonong masuk bilik tanpa perasaan bersalah.
  4. fara ex mrsm taiping - sy baru tau hakikat ini apabila terperasan beliaw asyik bekepit dgn syakirah [jgn risau, fara ckp dia STRAIGHT]
  5. fara letak name sy no.1 dlm list penerima award ni.smpai skrg sy musykel kenape...
5 fakta yg mungkinmenarik mengenai atiq [yg sy baru nak buat.sorryyy]
  1. atiq dak imtiaz dungun. kitorg jumpe time outreach sc dgn. comel jeekkk.
  2. sy aja atiq add math, pdhal addmath sy lintang pukang kelam kelibut jgk tyme fom5 dulu.nasib baik mazhab sy xsalah.
  3. kawan baik sy aka mr.S suke sgt kat atiq.hehehee:))
  4. 1st impression sy psl dy, atiq ni swit. sgt2. tp mcm garang pon ade.lol
  5. atiq suke senyum. senyoman yg bisa bikin cowok2 cairrr.
10 fakta tentang saya selakupenerimaawardyghebbatini.
  1. sy dak ib yg selalu mencipta fantasi fly tanpa perlu menduduki ib final sem4 krg.
  2. sy gila shoppink walaupun keadaan jarang mengizinkan. (bukan financial, tp geographical factor)
  3. sy dah bosan tgk samsung sgh-e900 uh. ada siapa2 nak belikan handphone baru untuk sy?
  4. sy pemalas.tak suka study. benci3!
  5. birthday sy tinggal beberapa hari lagi.kawan2,mainkan peranan andaa.
  6. sy rasa sy seorang bakal doktor [melihatkan jurusan yg diambil di kolej mara banting laa]
  7. tapi sy tak suka biology. menyampah betul tgk dna replication, transcription n translation uh. menyusahkan.
  8. sy juga tak pernah buat hospital attachment. [org kata dak medic wajib buat??]
  9. sy xbuat hosp atchmnt sbb sy tak suka bau hospital. dan ubat.geli! pemandangan manusia2 berseragam putih juga menakotkan saya.
  10. kesimpulannya, sy tak tau kenapa sy masih berada di kolej mara banting, membuat persediaan ke luar negara dalam jurusan perubatan IB08/10..!!
10 orang yg takmungkinmemakihamunsayakeranamenerimaawardini [mungkin kerana mereka tidak pernah wujud]
  1. daisy buchanan, isteri tom dalam tuan gatsby malay a1
  2. de moivre yg telah mencipta teori nombor kompleks
  3. encik calvin dan kitarannya dalam photosynthesis
  4. encik kreb [bukan pemilik crabby patty] serta kitarannya dalam cell repiration
  5. pak guard yg takberapanakkuros di kmb
  6. pegawai2 bank di mana sy akan cuba menjalankan portfolio statistics sy nanti
  7. pn. ayuslina dari pejabat mara yg pasti akan menerjah kmb membebel ttg rsult sem2 yg mantop!
  8. macik koop dan nasik lemak koopnya
  9. macik dobi yg masih menerima bakul sy walaupun bukan giliran blok e anta laundry
  10. encik maslow, herzbeg, mcgregor dan taylor [sy budak bisnes]

****//impak IB semakin maksima nampaknya//****

Wednesday, May 20, 2009

mentang2 jap gi paper english...

hand shaking malay a1 and english paper 1 - checked.

left with english paper 2. [in less than half an hour]

and chem paper 1 and 2. tomorrow.

wah tak saba nak cutiii~~~!!!!!






post blog kat lrc. desperate gilee;D

Wednesday, May 6, 2009

perasaan sangat LOSER.

saya tahu apa yang berlaku.
saya sedar.
sangat sedar.
semua orang di kmb pun sedar.
macam-macam reaksi mereka yang saya tak perlu nyatakan.
saya begitu aware akan perkara itu.
tapi bila orang tanya saya, saya tak tahu nak jawab apa.
saya rasa bersalah.
seolah-olah saya hanya memerhati sahaja tanpa berusaha membetulkannya.
saya rasa sangat tidak membantu dalam hal itu.
saya sibuk, peperiksaan semakin dekat.
dia pun sibuk.
tapi kenapa sibuk dia lain macam?
ada sesiapa boleh tolong?
sekurang-kurangnya bagi saya semangat.
saya tak tahan.
perasaan sangat loser melihat orang yang sangat dekat dengan kita semakin jauh.
jauh khayal entah ke mana-mana..
"kami sangat sayang kamu, sebab itu kami ambil tahu"