Saturday, February 28, 2009

brunei baby.

The ISB Borneo Global Issue Conference


point of concern-granted.



"the delegate of angola would like to point out that she is soooo missing someone back home.."



*updated*

:)

Saturday, February 14, 2009

kenape sy syg kelas sy?

kenapa saya sayang kelas saya?

sebab kelas saya kaler kuning
^^kuning kaler diraje. make scare otometik sy merasekan klas sy bedaulat.hehee~

sebab kelas sy kat tingkat 2
^^jadi sy xpayah susah2 penat2 panjat tangge tinggi2. gayat pon x.

sebab tepi kelas sy ade pokok2 dlm pasu termasuk pokok puding dan aloe vera
^^tumbuh2an membekalkan oksigen, make kami mendapat oksigen fresh saban hari dan mengurangkan kecenderungan ntok tido. (tipuuu~)

sebab kelas sy dkt tgh2 alam, antare M08B dan M08L
^^laluan senior2 untuk pegi rehat ataupun balik.so boley la usha (sgt xley bla~)

sebab kelas sy dkt dgn tangge
^^walopon ia sekadar tangge dan bukan lif mahupun eskalator, ia tetap bergune untuk menaik dan menurunkan rakyat2 kmb.

sebab kelas sy nyaman dan dingin
^^sy besyukor sbb walopon xde ekon, kelas sy xde la panas sgt. kipas pon sehat walafiat je. lgpon kalo de ekon, tendency to sleep increase--kate ustaz shiham.

sebab cekgu2 kelas sy sporting
^^sy plg suke muvi review cegu maths sy, sg noraini, sbb sy dpt mem-balance-kan ke-tensi-an maths dgn info2 semase muvi terbaru. ib profile learner- well balanced.

dan..

paling penting..

sebab classmates sy teramat super duper extremely BEST..!!
^^sy xpenah click sampai thp ni dgn clasm8 sy kt skola dulu2. kekadang terharu pom ade. kagom toksah cakapla. kwn2 sy kat klas lain pom ckp, dorg jeles tgk ke"metallic-bonding"an kami. [nak emo r nih.haha~]

mr genius; adam
mr sweet-talker; ateh
mr sleeping beauty; mau (jgn mara erkk:)
mr psycho; ariff
mr cute; KN
mr adorable-AGAGA-laugh; fazli
mr cool && confident; aiman
mr fiery words; ridhu
mr daddy-like; amin
mr well-behaved; rahman (kate fazli dlm blog klas:)

ms bubbly; farah
ms stylo; mira
ms sweet smile; nadzirah
ms demure; ci'ah
ms director; zai (baru jap dpt title nih.hehee:)
ms clubbing; deejay (sebab name dye jep:)
ms psychotic deskies; eddy, bella, tqah (hamek,3 org skali kne:)

kami dtg dr pelbagai lapisan masyarakat, tetapi kami sgt bahagia hidup sebumbung (under one roof).

moral cerita:

sayangilah kelas dan kelas2mate anda. bak kate blog M08G (iklan ini berbayar),,

"kita nak hidup bersame 2 tahun kan..??"

Friday, February 13, 2009

belum final, belum expired.

isketambola, isketambatu, or whatever you call it, finally, it's over.

it's been a tiring week. time consuming, money consuming, energy consuming, and everything.

but people talk. and we will keep on talking until we feel tired of it, or to be more exact,
until we find some other things to talk about.

and this isketambola stuff has been a hot issue, menenggelamkan isu palestine dan gaza buat seketika,
sehinggakan warga2 kmB sibuk berbicara mengenainya.

cmon.

the name itself is performance. cakap belakon. cakap drama. cakap MUZIKAL. takkan takde part2 berdansa kot.
and even impossible if there is no singing. so what's the big deal?

i'm not going against anyone, or any gerakan, or even any pihak2 yg mempunyai pendapat mereka sendiri.

i just feel sorry for those who actually got the talent, but have to keep it low, simply because they're afraid
that they would be 'blacklisted' or 'marked' by some other people. the name itself is stage, and for God's sake, it's
a performance! and performing means that you would give your very best to the audience!

so i'm in MPaC. and i talk big. duhhh?

bukan masalah mpac atau apa, it's just that i think people have no right to judge those on stage. of course la, yg
boley judge hanyalah cekgu2 yg mmg diiktiraf sebagai juri hakim. name lg judge..

but this stuff is actually organized by the admin, and it's compulsory! you can't simply escape from it.
kenapa mahu kondem aka fire manusia2 yg telah bertungkus lumus berhempas pulas berlatih pagi petang siang
malam sampai berebut dewan nak buat latihan? they actually contribute to the play! mereka memeriahkan lagi
drama2 ini, dan mengurangkan beban director yg pening kepale mahu handle 2 kelas at one time.

i really don't understand.

air asam jawa kat koop dilaporkan out of stock (this is so true), nak membuktikan betapa rakyat2 tahun 1
kolej mara banting komited dgn bende alah isketambola ni.
ada yg sampai kena jaga hall, takut class lain amek ntok wat latihan (berebot stage, nak rehearsal la katekan)
tak kurang jgk yg pegi gym ntuk kelas menari tidak diiktiraf, sebab gym ade cermin besar, boley
menari ala2 sehati berdansa gituu.
jambatan2 kaki lima antara 2 bangunan juga dilihat penuh dengan kelibat2 manusia yg memerlukan space untuk latihan
(mane tak nye, 2 kelas kot!)
area concourse pon bising malam2, sebab dak2 year 1 practice kat situ.
ade yg sampai xtido, tgn berdarah tercucuk jarum jahit costume.
ade jgk yg sanggup merangkak bawah kain (dah mcm lion dance kulihat), semate2 ntok menghidopkan drama. (credit to em!heheee)

but why the dancers and singers yg paling terok kene fire?

yes, they are n*****h. and so what? they can sing, they can dance. let them gilap their bakat la! (i think i start to sound like my Biology teacher)
personally for me (i dunno bout you guys), that is the only time when you can actually show off
your talent without feeling guilty or what. memang la kne all-out. takkan nak buat cikai2 kot.
dah pektis bagai nak rak, alih2 atas stage kne slow down. apa kisah??

i see this drama stuff as more towards responsibility. tanggungjawab. not as suka suki menggedik atas stage menari,
menyanyi and all. kalau ada yg terlebih terover sikit tu, pejam mate suda. stage fright kot. ingat senang ke nak perform
depan manusie ramai2?

and if you're not the judge, then who are you to judge?


ps.i've been wanting to post this entry for quite some time, but due to time constraint, i can only do it NOW.
hope it's not too late, plus the final is like 2 weeks away. btw, congrats to all 4 plays that managed to
go to the final.